Maak er een punt van!

Maak er een punt van!

Je kent het waarschijnlijk wel; je wilt een scherpe punt op je make-up potlood, dus je denkt ‘Even scherp slijpen met mijn pencil sharpner’. Denk je de punt bijna goed scherp te hebben, is de punt afgebroken of verbrijzeld. Dit komt vooral voor bij zachtere make-upptloden. ‘Hoe kan dat nou?

Meestal zijn de oorzaken hiervan best voor de hand liggend, maar heeft iemand je dit nooit verteld of ben je ze in de haastigheid even vergeten. De meest voorkomende oorzaken en hoe dit voorkomen zal ik hier met je delen:

1. Omdat je even snel wilt slijpen duw je het potlood tijdens het slijpen in de puntenslijper. Hierdoor druk je de punt weer stuk tijdens het slijpen. Dit is eenvoudig te voorkomen door de slijper het werk te laten doen, met andere woorden; duw het potlood niet in de slijper tijdens het slijpen, maar laat de puntenslijper het potlood er in trekken door alleen maar te (rustig)draaien. Bij een goede slijper zul je merken dat het mesje het potlood zelf aantrekt.  Hierbij draai je het oogpotlood en nimmer de potloodslijper.

2. Er zitten nog restjes in je puntenslijper. Hierdoor word de punt op het vuil gedrukt en kan de punt breken/verbrijzelen. Onderhoud dus je puntenslijper; verwijder grove stukje met de vaak ingebouwde/bijgeleverde ‘stoker’. blijft er iets aan het mesjes plakken? Verwijder deze met een wattenstokje met een vettige make-up remover(zoals een bi-phase remover) of een bageschreven door: olie. Water kan het mesje laten roesten, dus gebruik dat liever niet.

3. Goed gereedschap is het halve werk. een goede puntenslijper werkt vaak voor langere tijd beter dan een kwalitatief mindere. Je betaald er misschien meer voor, maar je bespaard doordat je minder vaak hoeft te slijpen en geen punten afbreekt. Bovendien is het slijpplezier groter en heb je minder ergernissen. Zelf gebruik ik de Pupa double pencil sharpner. Deze eenvoudig schoon te hoeden, heeft een goed mes en is geschikt voor zowel gewone potloden zoals de Pupa Multiplay pencil als voor de extra dikke potloden zoals de Pupa Vamp Ready to Shadow Jumbo oogschaduw potlood.

4. Een onscherp mesje wil niet slijpen, vervang je slijper dus op tijd. Een goed onderhouden puntenslijper kan jaren mee, je hoeft deze pas te vervangen als het mesje zijn scherpte is verloren.

Een tip voor als je de Pupa Made to last waterproof oogschaduw stick of de Pupa Waterproof Eyeliner – Made to last definition eyes gebruikt: Deze kun je niet met een ‘gewone’ punten slijper aanscherpen, daarom hebben ze aan de onderzijde een klein kunststof slijpertje(dopje aftrekken). Als je het puntje wilt aanscherpen; Niet Duwen!

Als je de stift of pottlood tijdens het aanbrengen draait blijft de punt scherper en hoef je minder te slijpen!

Samengevat:

  1. Het potlood niet duwen tijdens het slijpen.
  2. Hou je gereedschap op de juiste wijze goed schoon.
  3. Investeer in kwaliteit.
  4. Vervang je slijper als het mesje bot is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven