Make-up do’s en don’ts: tips voor een prachtige oogopslag!

Make-up do’s en don’ts: tips voor een prachtige oogopslag!

Hoe kun jij jouw ogen groter laten lijken? Welke kleuren passen goed bij blauwe ogen of bij bruine ogen? Wij geven jou hier de do’s en don’ts voor een prachtige oogopslag!

Tips voor blauwe ogen

Wanneer je blauwe ogen hebt, kun je het beste kiezen voor oogschaduw met koper- en goudkleuren. Ook de kleuren beige en oranje komen goed tot hun recht wanneer je blauwe ogen hebt. Door voor deze kleuren te kiezen, kun jij jouw ogen echt laten stralen. Blauw en koper zijn contrasterende kleuren. Hierdoor zullen jouw ogen er écht uitspringen! Wanneer je in de binnenste ooghoek nog een lichte kleur oogschaduw aanbrengt als een soort highlighter, maak je het echt af. Nog een likje mascara en klaar ben je.

Heb jij blauwe ogen? Dan is het Pupa oogschaduw palet Make-Up Stories echt een aanrader!

Tips voor groene ogen

Groene ogen stralen wanneer je kiest voor paars-, pruimkleurige- en bordeauxrode tinten. Rood en groen zijn contrasterende kleuren. Dit betekent dat het erg mooi staat wanneer jij jouw groene ogen accentueert met een rode kleur. Kies bijvoorbeeld voor te kiezen voor een Pupa Privee oogschaduw in de kleur 003 Exclusive Burgundy.

Wat overigens ook goed werkt om jouw groene ogen te accentueren, is om een felrode lippenstift op te doen. Bijvoorbeeld de Pupa I’m Sexy Lipstick in de kleur 001 Scarlett Attraction.

Tips voor bruine ogen

Heb je bruine ogen? Dan heb je geluk! Eigenlijk alle kleuren passen goed bij bruine ogen. Er zijn echter wel bepaalde kleuren waarmee jij jouw ogen meer kunt laten spreken. Paarstinten en donkergroen accentueren de kleur van het oog en laten ze stralen. Kies voor een Pupa Vamp! oogschaduwpalet in de kleur 010 Carribean Sea, of in de kleur 011 Rock Violet.

Tips om jouw ogen groter te laten lijken

Heb jij kleine ogen, of wil jij jouw ogen gewoon groter laten lijken? Let dan op de volgende tips:

  • Door de juiste wenkbrauw make-up aan te brengen laat jij jouw ogen ook beter uitkomen. Hierdoor lijken jouw ogen groter. Wenkbrauwen zijn één van de opvallendste delen van het gezicht. Zorg er daarom wel voor dat je jouw wenkbrauwen niet teveel aanzet, of te donker maakt.
  • Een prachtige oogopslag bereik je helaas niet wanneer je diepe, donkere wallen onder jouw ogen hebt. Goed slapen en genoeg rust nemen zijn natuurlijk de beste manieren om hier vanaf te komen en om het te voorkomen. Mocht je toch slecht geslapen hebben en de volgende ochtend weer goed voor de dag willen komen, dan heb je altijd nog een redmiddel: concealer! Met een Pupa concealer camoufleer je roodheid en donkere kringen onder de ogen.
  • Breng een dun lijntje eyeliner aan langs de bovenste wipperrand, bijvoorbeeld met de Pupa Skinny Liner. Met deze extra dunne eyeliner kun je in alle precisie een dun lijntje tekenen.

Hoe zorg jij ervoor dat jouw ogen gaan spreken? Laat het weten in de reacties!

Eén gedachte over “Make-up do’s en don’ts: tips voor een prachtige oogopslag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven